15 Ιουλ 2015

Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ


Με τη σημερινή τους ανακοίνωση 107 μέλη της Κ.Ε. του Σύριζα, σε μία πολύ κρίσιμη και δύσκολη καμπή για το λαό και τη χώρα, υπονομεύουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι εκλεγμένοι, από τους παλαιοκομματικούς «μηχανισμούς», σύντροφοι τοποθετούνται για ακόμη μία φορά μακριά από τα απλά μέλη του Σύριζα κι ακόμα μακρύτερα από την κοινωνία, τις ανάγκες και τη βούλησή της.

H κακή συμφωνία ήταν εκ των πραγμάτων αναπόφευκτη, αλλά το να παραδοθεί η κυβέρνηση της χώρας πίσω στο παλιό πολιτικό σύστημα, που μας οδήγησε εδώ και να θάψουμε μόνοι μας κάθε ελπίδα και προοπτική διεξόδου, είναι ασυγχώρητο έγκλημα από πρόθεση κατά του λαού.

Ο κόσμος του Σύριζα, η κοινωνική πλειοψηφία δεν θα αφήσουμε να συμβεί τέτοια παράδοση. Στηρίζουμε ολόψυχα την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας Σύριζα – ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η κακή αυτή συμφωνία, προϊόν εξωφρενικών εκβιασμών και πιέσεων από τους δανειστές, αποτέλεσε τη μοναδική λύση για να ξεφύγει η χώρα κι η κοινωνία από την ασφυξία και την απόλυτη καταστροφή.

Υπάρχουν τα περιθώρια κι οι προοπτικές για να συνεχίσει η κοινωνία την πορεία διεξόδου που έχει ξεκινήσει από τις εκλογές του Γενάρη με τη νέα φιλολαϊκή κυβέρνηση.

Πρώτη και βασική προϋπόθεση είναι να παραμείνει ο σ. πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του στο τιμόνι της χώρας. 


Τα μέλη του συντονιστικού της Ο.Μ. Καπανδριτίου ομόφωνα
14/07/15