5 Φεβ 2015

Ανακοίνωση (5/2/2015) των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου ΩρωπούΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

Ευχαριστούμε όλους εσάς που με την ψήφο σας φέρατε την ελπίδα και το χαμόγελο στη χώρα!

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που με τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους συμμετείχαν με την ψήφο τους στη μάχη αυτών των κρίσιμων και ιστορικών εκλογών.

Από το απλό μέλος έως και τα μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, μαζί με το λαό, να φέρουμε στον τόπο την πραγματική Δημοκρατία, τελειώνοντας με τα μνημόνια και τη λιτότητα, ανοίγοντας το δρόμο για ζωή με Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια.

Χαιρετίζουμε την πρώτη -μετά τη Μεταπολίτευση- Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Μία κυβέρνηση, διαφορετική από «τους άλλους», που -από τις πρώτες κιόλας μέρες- φαίνεται ξεκάθαρα ότι, μαζί με την ελπίδα, έφερε κι ένα νέο πολιτικό ήθος στη χώρα. 

Μία κυβέρνηση που πρωτοτυπεί, σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει από το παλιό σύστημα, καθώς δεν προδίδει την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες του κόσμου. Αντίθετα, δείχνει απόλυτα συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες και πραγματικά φαίνεται αποφασισμένη να παλέψει με σχέδιο κι ευθύνη για να πάρει η χώρα αλλά κι η Ευρώπη έναν άλλο δρόμο, χωρίς λιτότητα, προς όφελος των λαών της. 

Καλούμε όλους πολίτες του Δήμου Ωρωπού να δραστηριοποιηθούν και να εντείνουν τους αγώνες τους στο νέο δρόμο δημοκρατικής αλλαγής που άνοιξε για τη χώρα. Τίποτα δε χαρίζεται, όλα καταχτιούνται με συλλογικότητα, αγώνα κι ενεργό συμμετοχή. 

Για τα τοπικά προβλήματα αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε:
  • την άρση του αποκλεισμού μας από σταθμούς διοδίων και μπάρες, 
  • τον τερματισμό της οικολογικής καταστροφής, που συντελείται από δεκαετίες στον Ασωπό ποταμό και την απορρύπανσή του, 
  • την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου και τη λειτουργία του σε 24ωρη βάση, 
  • την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού-Ερέτριας όλους τους μήνες του έτους, 
  • την αύξηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων του προαστιακού, με παράλληλη βελτίωση της αξιοπιστίας τους, 
  • την ακύρωση της κατασκευής των εργοστασίων βιομάζας στον Αυλώνα, 
  • την τήρηση της απόφασης του ΣτΕ, που αποτρέπει την κατασκευή του «Τεχνολογικού Πάρκου» “Τεχνόπολις” στις παρυφές της Πάρνηθας, στη γειτονιά μας, 
  • την αποφασιστική αντιμετώπιση και επίλυση σε άλλη κατεύθυνση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, σε σχέση με την επικείμενη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. 
Δεν αναθέτουμε, συστρατευόμαστε, εμπιστευόμαστε, παρεμβαίνουμε...

Στηρίζουμε κι ελέγχουμε την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης για μια νέα Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.


Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση από ΕΔΩ