23 Ιουν 2014

Σχετικά με το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ύστερα από παρέλευση 4 μηνών με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του κ. Ζώτου -Υποδιοικητή της 1ης Υ.Π.Ε. και αρμοδίου των Κέντρων Υγείας- ότι θα μεσολαβήσει και θα διευθετηθεί το πρόβλημα της 24ωρης εφημερίας του Κ.Υ. και παρά την έγκαιρη ενημέρωση για την έλλειψη του ιατρικού και λοιπού προσωπικού από το συντονιστή του Κ.Υ. στις αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφέρεια, Υπουργείο), αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων γιατρών και λοιπού προσωπικού, το Κ.Υ. Καπανδριτίου έφτασε στο σημείο σήμερα να μη μπορεί να λειτουργήσει ούτε καν σε πρωινή βάρδια (παθολογικός τομέας). Στις 19/06/14, στις 3μμ, το Κ.Υ. Καπανδριτίου έβαλε λουκέτο.
Από τις 20/06/2014 έχει απομείνει μόνο μία γιατρός (Γεν. Ιατρικής), η οποία είναι υποχρεωμένη σε πρωινή βάρδια, τακτικά ραντεβού, έκτακτα περιστατικά και επιπλέον εφημερία μέχρι τις 10 το βράδυ!
Από το Μάρτιο, το Κ.Υ. λειτουργεί με τρεις (3) μόνιμους και μία (1) επικουρικό γιατρό, της οποίας η σύμβαση λήγει 15 Ιουλίου.
Ο Συντονιστής Μικροβιολόγος είναι προς σύνταξη από τον Ιούλιο, όπως ο ίδιος αναφέρει στο έγγραφο το οποίο εστάλη στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, καθώς επίσης και ο Αναπληρωτής Ακτινολόγος.
Η δημόσια δέσμευση, μπροστά στο προσωπικό του Κ.Υ., από τον Υποδιοικητή κ. Ζώτο, ότι από τον Απρίλιο θα στελέχωνε με γιατρούς το Κ.Υ., δεν τηρήθηκε ούτε στο ελάχιστο.
Αντί αυτού, με απειλές ανάγκασε τους ήδη εξαντλημένους γιατρούς να εργάζονται παραπάνω, έως τις 10 το βράδυ, χωρίς αμοιβή, με δυσμενείς συνέπειες για αυτούς. Έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν πλέον να συνεχίσουν το ίδιο σύστημα της εθελούσιας προσφοράς.  
Καλούμε τους υπεύθυνους να μας απαντήσουν τι σκοπό έχουνε, αλήθεια, να κάνουν και να μην εμπαίζουν ούτε τους εργαζόμενους αλλά -πολύ περισσότερο- τους κατοίκους.
Ας πάρουν μια γενναία πολιτική απόφαση για τα Κ.Υ. Θέλουν να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση ή όχι; Αν ναι, να στελεχώσουν το Κ.Υ. με προσωπικό· αν όχι, ας βγουν υπεύθυνα να το πουν στον κόσμο και όχι να κοροϊδεύουν.
Συγκεκριμένα το Κ.Υ. Καπανδριτίου λειτουργεί 27 χρόνια σε 24ωρη βάση, εξυπηρετεί το μεγαλύτερο σε έκταση δήμο, με πληθυσμό που τριπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, αλλά και τους όμορους δήμους Διονύσου κ.λπ. Έχουν σωθεί ζωές και έχει προσφερθεί υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 
Σήμερα όλα αυτά τελειώνουν στο βωμό της οικονομικής κρίσης και όλοι εμείς αναρωτιόμαστε:  Θα το αφήσουμε έτσι;


Πρωτοβουλία Δημοτών για τη στήριξη του Κ.Υ. Καπανδριτίου
23/6/14

Κατεβάστε το Ενημερωτικό Σημείωμα από ΕΔΩ