26 Ιαν 2013

Ανακοίνωση Συμπαράστασης στους Απεργούς των Μέσων Μαζικής Μεταφορά


Η Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Καπανδριτίου (Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες και Βαρνάβας) χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Μετρό για την υπεράσπιση των δίκαιων και ανθρώπινων αιτημάτων τους.

Η Τρόικα Εσωτερικού, η καταστροφική τρικομματική Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την άκρατη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μνημονίου και καταργώντας της συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συμβάλλει με άλλον ένα τρόπο στην εξαθλίωση ακόμα περισσότερων κοινωνικών ομάδων.

Έσχατο παράδειγμα κατάλυσης της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση στο σύνολο των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι κήρυξαν επαναλαμβανόμενες 24-ωρες απεργίες σε συμπαράσταση των συναδέλφων τους, «και όχι για την επίταξη όπως την ονομάζουν, διότι η επίταξη αναφέρεται, με βάση το Σύνταγμα, σε μη ανθρώπινα χαρακτηριστικά».

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εφαρμογή του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης, το οποίο αποδεικνύει ότι τη βία εναντίον του κοινωνικού ιστού, την αναπαράγουν οι νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές του κ. Σαμαρά και της συνομοταξίας του. Η Συνέλευση Καπανδριτίου και η Γραμματεία της δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα κάθε εργαζόμενου· σε κάθε αγώνα για την αξιοπρέπεια· σε όλους τους αγώνες που συμβάλλουν στον παλλαϊκό ξεσηκωμό προς τη ανατροπή των ακραίων πολιτικών καταστροφής της χώρας και εξαθλίωσης του λαού μας.

25/01/2013
Η Γραμματεία της Συνέλευσης Καπανδριτίου