10 Ιουλ 2012

Ανοιχτή «Ιδρυτική» Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου (Καπανδρίτι, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Βαρνάβα...και όχι μόνο...)

Στο Καπανδρίτι την Τετάρτη 4/7/12 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας, η καθιερωμένη πια ανοιχτή συνέλευση του Συ.Ριζ.Α. της περιοχής μας.

Γέμισε η αίθουσα από πολλές δεκάδες μέλη και φίλους του Συ.Ριζ.Α., στήθηκαν οι καρέκλες κυκλικά και ξεκίνησε μια πολύ γόνιμη και ποιοτική συζήτηση, με σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις για το πριν και το μετά τις εκλογές, τη συνέχιση και το άπλωμα της κοινής μας προσπάθειας, το οργανωτικό, την νέα μας ταυτότητα.

Κοινή συνισταμένη όλων μας φάνηκε να είναι η επιθυμία για έναν νέο Συ.Ριζ.Α., γειωμένο απόλυτα και σε αμφίδρομη δυναμική σχέση με τον κόσμο. Όπως ειπώθηκε πολύ εύστοχα, "σαν μέλη θιάσου που γράφουν και παίζουν το έργο ταυτόχρονα - συγγραφείς και ηθοποιοί την ίδια στιγμή".

Επισημάνθηκε η απαίτηση-διάθεση από όλους για άνοιγμα, αγκάλιασμα με τον κόσμο, πραγματική δημοκρατία, χωρίς ηγεμονίες, καριερισμούς και μηχανισμούς, με στελέχη που εναλλάσσονται και εκφράζουν-μεταφέρουν τις ιδέες, όπως αυτές έρχονται κατευθείαν από τον κόσμο, τις συνελεύσεις.

Ειπώθηκε να εκφράσουμε περισσότερο αυτό που ζητάει ο λαός, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειά, αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Κάποιοι μίλησαν για το ταξικό πρόσημο των αγώνων του κόσμου, κάποιοι τόνισαν τη σημασία του πατριωτικού στοιχείου...Συμφωνήσαμε πως δεν θα στηρίξουμε το πολιτικό σύστημα, αλλά δημιουργικά  θα το ανατρέψουμε.

Ορίσαμε μια συντονιστική ομάδα μέχρι την επόμενη συνέλευση, θα οργανώσουμε δημιουργικές δράσεις: πολιτικές, κοινωνικές, αλληλεγγύης, πολιτιστικές και θα ψάξουμε για χώρο-στέκι της συνέλευσης, ώστε να στεγάσουμε πιο οργανωμένα  την προσπάθειά μας.